Sunday, October 8, 2017

Majlis Sanjung Budi

Sempena Datin Hajah Zaidah bekas pengarah lama kami berpencen,satu majlis sanjung budi telah diadakan dan di sekalikan dgn majlis kualiti dan inovasi....Majlis gilang gemilang telah berlangsung di sebuah hotel di perlis....Sempena majlis tu aku mcm biasa bertugas sebagai AJK hadiah bagi majlis tersebut....Majlis berlangsung dri pukul 3.00 ptg hinggan 5.00 ptg...best gak pencen noh dpt banyak hadiah hahahahaha💜💜💜💜💜💜💜






3 thun x tulis blog keh keh keh.........

YES!Alhamdulillah dpt balik buka blog ni selama 3 thun hilang ke lautan mana  x tau la..sebenarnya password hilang bila lama x update ...alhamdulillah lepas ni boleh story morry di sini........

Saturday, March 15, 2014

segalanya untukmu si kecil

Bahagianya rasa , kalau dpt bergelar seorang ibu....semenjak adik aku yg kawin aritu mengandung, aku sgt excited....malah rasa mcm aku yg mengandung...tapi realitinya....ya...aku perlu berhadapan dgn realiti hidup...ya tuhan tabahkan hati hambamu ini....                                   semenjak adik aku mengandung , aku yang over..asal ke shoping  complex je jumpa bju baby dh x leh kontrol..asyik nk beli jer...ni hasil...aku selama dok keluar shopping bila jumpa baju baby yang comel2...









Friday, February 28, 2014

Permulaan kami...

Alhamdulillah,nama aku register tahun 2013,bulan lapan kalau x silap...nama naik 5 Feb 2014...Register apa?bunyi mcm nak g mana je kan..hehehe..itu permulaan aku buat rawatan di HSB...Awal tkut gerun semua ada..sapa yang kenai aku tau la memang penakut bab2 jumpa doktor ni.....Alhamdulillah...perjumpaan pertama dah sudah...segala butiran diri dah di kenal pasti...dr awai dh suspect aku PCOS..dh dua doktor aku g diorang mmg suspek aku PCOS..tapi dr asnida yang handle kes aku ni kata kena ambik ujian darah dulu baru leh betui2 confirm.....first appointment mcm besa kalau sapa pernah buat infertility...akan kena vaginal scan..Owh no!I pemalu beb!...tapi aku suka sbb dr ni sangat friendly..dia downkan gemuruh aku..sikit je dia kata ..sakit sikit je,,maybe ada bleeding sikit lepas kita buat..tapi x banyak....haah betui ada bleeding sikit...tapi,aku lepas !YES!budak paling penakut lepas buat vaginal scan dgn pap smear..bangga gila kot! hahahaha poyo....dpt surat dri dr untuk ambik ujian darah ....7 test keseluruhannya...aku buat di klinik je..malas nak apply cuti lagi...Ambik DARAH??????owh no..seumur hidup x pernah wei...nampak x betapa sihatnya aku..... x pernah admit pun walaupun duit insurans dah berthn bayar...hahahahhaha....sama juga kali ni..hari kedua Miss P mai kena g ambik darah...aku berjaya juga!walaupun ikut perkirann nurse tu darah aku sgt kedekut...hahhaha

Nurse:Mai masuk nak ambik darah kan?
Aku:Ya nurse...sakit dak?saya ni penakut(poyo p mengaku konon satgi nurse tu buat perlahan2)
Nurse:Isk nama kena cucuk mana x sakit
Aku:Muka dah kecut...Ye ke Nurse seumur hidup x pernah ni
Nurse:Ok meh tangan...nak jarum besaq ke kecik?
Aku:Wey siap tanya wey...confirm la kecik!
Nurse:Ok,Bimilahirahmanirahim...maa saya cucuk jangan sentao2 tangan na
Aku:Baik nurse....(mata sambil pejam x tgk dh ke tangan)
Nurse:Awat kedekut darah sgt ni...(kak nah darah x mau keluar...dh banyak nk kena ambik ni)
Aku:Awat nurse ni dok buat lawak..aku dh sereyau  time tu rasa sakit sikit sbb mmg ketat rasa picagari tu nak tarik darah aku....
Nurse:Kita ambik skit dulu na satu lagi ambik belas kiri plak..
Aku:Ok nurse buat la apa pun janji jgn sakit
Nurse:Ok dpt banyak ni ja jadi belah kira kena guna jarum besaq sbb nak aambik banyak lagi
Aku:Baik...
Nurse:Letak je jarum tekan sekalu terus tarik cepatplak pakai jarum besaq ni..nanti mai kita gunajarum besaq yer sbb darah awak susah nak keluaq..
Aku:x sakit langsung guna jarum besaq,yg belah guna jarum kecik lagi sakit siap lebam2 tau...


AKHIRNYA AKU BERJAYA AMBIK DARAH!X SAKIT PUN...POYO ADIK AKU DOK MENGUSIK SAKIT KAK PEDIH GILA....YES AKHIRNYA!!!!!.........

Saturday, February 15, 2014

daftar unikl

26 jan aritu adik yang kecik dpt unikl...alhamdulillah..walaupun swasta, majoriti aku bca dlm blog dan hasil goggle aku mengenai unikl ni semua bgus2 yg aku baca.kami bertolak dri kedah ari jumaat 24 jan...stay dua mlm di homestay dkt putrajaya....mula plan nk tidur maklang..tapi fikir sian plak dkt maklang aku coz dia sakit la ni ....kami sengaja pilih homestay dkt putrajaya sbb nk g ziarah dia sama...smpai dlm kui 11 mlm...dh smpai letih gila...pergi berlima dgn my cousin...dri utp g gak...singgah p utp pun dh petang....lepas ambik sepupu dkt UTP,kami terus ke KL..sampai dh agak lewa dlm kui 11 kot,,tuan rumah pun tinggal kunci dkt pak guard je...masuk umah,solat....pastu tidur..sebab esok nak bangun awai g meredah jem di kl...

25 Jan 2014-Pepagi dh bangun...gigih g kl terus nk shopping...smpai kl tmpt first g aku ajak husband g IKEA...makan dulu sian ayah aku...dh lewat breakfast...kami breakfast di The Curve, dkt tmpt yg selalu kami makan kalau mai KL..ayah aku kata sedap nasi lemak situ..haah sedap ayah sepinggan 8.90..KL owh KL...ada je yg murah area2 situ tapi dh gedik nak makan kat situ hadaplah...hehehe takpa sekali sekala....
Hasil tangkapan di IKEA....






Lepas g IKEA kami terus ke Plaza Low Yat...ke sini husband aku suka la..smpai ke telinga senyum...Pergi Low Yat semata2 nak beli charger laptop aku,yg dh rosak..nak bagi adik bawa laptop aku ke UNIKL..Laptop tu dh bertukar tuan...Di Low Yat nak beli charger,org lain plak yg terlebih shopping...apa yg murah semua nak beli...cover phone pun nak beli situ!huh mcm kat alor setar   x dak...tapi mmg murahla...Lepas ke low Yat nk je terjah pasar malam Jalan TAR..pikir balik sian plak ayah..nmpak mcm letih,husband batalkan niat ..kami terus ke putrajaya jalan2 sekitar putrajaya dan g ALAMANDA je...dkt magrib balik...malam tidur awai sebab esok nk hantar budak tu ke UNIKL....X tau mcmana nk redah KL esok.....

Monday, December 2, 2013

teratak kecil kami

Alhamdulillah.....sebenarnya teratak kecil kami nih dh siap nov 2012...perlhn2 kami setup pembelian kipas , lampu bagai dan wiring..umah ni kami x duduk sewakan..dkt pensyrah politeknik jitra.dri biar kosongkan better sewa...husband aku dia x smpai hati nk pindh dulu....tunggu sthn lagi jer dia kata...aku ikut ajer..redha ajer.. bunyi mcm x redha jer kih kih...betui redha...plan aku nk minta tukaq balik ke jitra..insyaallah..... duduk dgn mertua best kot balik kerja jer mknanan siap mekacih mama ...hehehe bertuah punya menantu...
                        Ruang dkt dapur...comel jer...
                                      Dining hall

                                   Ruang tamu

LinkWithin