Sunday, December 10, 2017

Anak Fruit!

Lama sangat x update blog...kira last update pasai budak ni masa aku beli2 baju dia masih dalamkandungan ibu dia...la ni pun budak banyak akai ni dh nak masuk 4 thun dah thun depan...sat ja dh besar...bln 2 2018 dh nk dapat adik...alhamdulillah rezeki adik aku..aku ja belum rezeki baby..tapi anak buah pun rezeki juga kan kawan2...utk semua kwn2 yg baca doa2 la supaya saya juga dapat menjadi seorang ibu..amin...#8tahunttc....#sisokjer #siskenatabah

Belated Birthday ke 36!...

Lama dah ni dh dkt sebulan berlalu saja tempek sini sebagai kenang kenangan.....Alhamdulillah di beri peluang dan ruang untuk terus ada di muka bumi ini ketika usia 36 tahun ini...TQ Allah atas nikmat dan rezeki yang di beri.....

Aku rindu Penang!

Khamis lepas aku ke Bertam untuk ambil ubat.Dah alang-alang ke bertam aku plan nk p umah adik dkt Prai dua malam.On the way p singgah KK Sungai Petani ambik anak sedara sbb dia nak ikut sama.Sampai tmpt yg kami hajati tu dalam 2.3o mcm tu.Setlle semua kerja di bertam dalam 3.40 then terus gerak ke Perai.Sampai umah adik aku malam tu aku x g mana2 lepak je umah dia buat bihun goreng.Esok pagi baru kami bergerak ke Pulau...x kemana pun semata2 nak ke ropewalk je hahahaha sbb lapar telur goyang boleh mcmtu???Penang ni mmg syurga makan la...kalau hampa asa nak makan2 p penang....selama hampir 5 tahun di penang...mcm2 dh rasa...nk sbb rindu dua benda ni jer itu yg g makan ni jer dkt ropewalk tu....
terselit juga pic budak nih hahahhaa........

Wednesday, October 25, 2017

Majlis konvokesyen adik bongsu

22 Oktober yang lalu telah berlangsung satu majlis konvokesyen UNIKL di PICC.Adik yang bongsu telah berjaya menamatkan pengajian selama 3 tahun di situ.Syukur sangat dia nak belajar dan hbiskan pengajian.Sbb sebelum ni aku cukup risau sebab tgk mcm dh hilang minat belajar budak ni sejak arwah mak meninggalkan kami pada tahun 2006.Aku sekeluarga p menaiki sebiji kereta.Penuh sarat juga la kereta tu sebab anak abg yang sulung pun nk ikut.Kami ambik homestay ni Shah Alam .Saja aku ambik di Shah Alam sebab malas nk duduk area KL dan putrajaya.Pic bawah tu anak sedara mandi kolam.Homestay yang aku ambik tu ada kolam jadi setiap masa dia boleh turun main.Budak2 suka la.......Pada aku ok la homestay ni.cuma agak panas maybe musim panas sama dan kalau dia boleh letak semua air cond di setiap bilik lagi bagus....tapi kekemasan mmg aku puji terbaik........





Sunday, October 8, 2017

Majlis Sanjung Budi

Sempena Datin Hajah Zaidah bekas pengarah lama kami berpencen,satu majlis sanjung budi telah diadakan dan di sekalikan dgn majlis kualiti dan inovasi....Majlis gilang gemilang telah berlangsung di sebuah hotel di perlis....Sempena majlis tu aku mcm biasa bertugas sebagai AJK hadiah bagi majlis tersebut....Majlis berlangsung dri pukul 3.00 ptg hinggan 5.00 ptg...best gak pencen noh dpt banyak hadiah hahahahaha💜💜💜💜💜💜💜






3 thun x tulis blog keh keh keh.........

YES!Alhamdulillah dpt balik buka blog ni selama 3 thun hilang ke lautan mana  x tau la..sebenarnya password hilang bila lama x update ...alhamdulillah lepas ni boleh story morry di sini........

Saturday, March 15, 2014

segalanya untukmu si kecil

Bahagianya rasa , kalau dpt bergelar seorang ibu....semenjak adik aku yg kawin aritu mengandung, aku sgt excited....malah rasa mcm aku yg mengandung...tapi realitinya....ya...aku perlu berhadapan dgn realiti hidup...ya tuhan tabahkan hati hambamu ini....                                   semenjak adik aku mengandung , aku yang over..asal ke shoping  complex je jumpa bju baby dh x leh kontrol..asyik nk beli jer...ni hasil...aku selama dok keluar shopping bila jumpa baju baby yang comel2...









Anak Fruit!

Lama sangat x update blog...kira last update pasai budak ni masa aku beli2 baju dia masih dalamkandungan ibu dia...la ni pun budak banyak ak...